СТЕВЧЕ ЈАКИМОВСКИ МОРАЛ ДА РАБОТИ 24 ЧАСА ЗА ДА ЗАРАБОТИ ПО 500 ПОРАНЕШНИ МАРКИ, ПРОДАВАЛ ПОСТЕЛНИНИ, БАЊАРКИ И ПЕШКИРИ, А ПОДОЦНА УСПЕВАЛ ДА ЗАРАБОТИ И ОД 3.000 ДО 5.000 МАРКИ МЕСЕЧНО!

0
126
Градоначалникот на Општина Карпош, Стевче Јакимовски во подкастот кај Стефан Лазаров говори за своето тешко минато. За да однесе тогашни 500 марки дома во фамилија морал да работи ден и ноќ за подоцна да му се посреќи и месечно да успее да заработи и од 3.000 до 5.000 марки во тоа време.

@stefanlazarov Стевче Јакимовски продавал постелнини, бањарки и пешкири, а успевал и месечно да заработи од 3000 до 5000 марки! #lazarovpodcast #fyp #mkd #stevcejakimovski #stefanlazarov ♬ original sound – Stefan Lazarov