СТЕВЧЕ ОБЈАСНИ КАКО УСПЕАЛ ДА ЗАШТЕДИ 50% СТРУЈА ВО КАРПОШ : ЗАБЕЛЕЖАВМЕ НЕШТО ЧУДНО СЕКОЈ РАБОТЕН ДЕН ОКОЛУ 8 ЧАСОТ САБАЈЛЕ

0
262
  • Прво решивме да ги гасиме сите улични светилки ноќе но се бунеа жителите па решивме да гасиме секоја втора сијалица, но тоа не беше доволно, баравме други начини и забележавме дека секое утро во работен ден потрошувачката нагло скока во школите и потоа пак се намалува нагло попладне и се чудевме зошто е тоа така што толку троши струја и заклучивме дека се тоа смарт таблите кои трошат многу струја затоа што се големи и силно светат и дадовме насоки наставниците да ги вклучуваат само кога ептен мораат и така успеавме да го намалиме трошењето струја во општината дури го 50%. Исто така дадовме насоки на работа вработените да одат топло облечени и да не се пуштаат дополнителни греалки или клима уреди.

Јакимовски во стримот на Инфомакс.