СТЕВО ПЕНДАРОВСКИ СЕ СРЕТНА СО БУГАРСКИОТ ПРЕТСЕДАТЕЛ РУМЕН РАДЕВ, ЌЕ РАЗГОВАРААТ ЗА ДОБРОСОСЕДСКИТЕ ОДНОСИ НА ДВЕТЕ ЗЕМЈИ И ЗАЕДНО ЌЕ ПАТУВААТ ДО ВАТИКАН КАЈ ПАПАТА

0
839

Во интерес на регионот и на македонскиот и бугарскиот народ е да ги негуваме добрососедските односи. Сите отворени прашања да ги решаваме во духот на меѓусебното разбирање и доверба.

Куса средба со бугарскиот претседател Румен Радев, пред заедничкото патување кон Рим.

Фејсбук статус на претседателот на Република Северна Македонија,  Стево Пендаровски.