СТАРОВО ОТИДЕ ЗА СИТЕ ПАРИ, СЕ ШТУКНА ОД ЗЕЛЕНИ ЛУПАЊЕ ПО ТЕЛЕВИЗИИ И ПО ПОДКАСТИ – Д-Р ДАНИЛОВСКИ СО СТУПИДЕН ПРЕДЛОГ ДО КОМИСИЈА ЗА ЗАРАЗНИ БОЛЕСТИ ДА ПРЕДЛОЖИ УКИНУВАЊЕ НА КОВИД – СЕРФИТИКАТИТЕ ЗАТОА ШТО СО ТОА ЦВЕТАЛ БИЗНИСОТ НА ФАЛЦ СЕРТИФИКАТИ?! ПА ШТО Е СО ИНСПЕКЦИИТЕ БЕ ДОКТОРЕ?! НЕЛИ ТИЕ РАБОТАТ НА ТЕРЕН, ОД КАЈ СЕГА ОВАА БУДАЛАШТИНА?! ШТО Е СЛЕДЕН ПРЕДЛОГ, УКИНУВАЊЕ НА КОВИД-19 ВАКЦИНИТЕ?!

0
433

Епидемиологот д-р Драган Даниловски смета дека ковид-сертификатите треба да се укинат под итно.

-Знаеме дека вакцините не штитат од заразувањето, а посебно што цвета бизнисот со фалсификати. Неприфатливо е што со стручно-неисправна и бесмислена мерка да се инсистира да се зголеми опфатот со вакцинација. Тоа е бесмислено, потенцира докторот.

Даниловски е скептичен за резултатите од скринингот што се прави на неколку локации низ Скопје, бидејќи според него, не се проведува пропорционални и систематски.

-Не може по случаен избор да се собираат граѓани. Вака ова ѓутуре се вели народски, како кога се прават анкети за плитички и разно разни работи.

-Аматерски е, вели Даниловски, додавајќи дека покрај Скопје како најголема територијална единица, има и други населени места сите имаат разлилна големина и треба пропорционално да се собере одрреден број граѓани за тестирање од секоја од тие територијални единици.

Ваквите изјави на д-р Даниловски не се нови и често пати предизвикуваат бура во јавноста поради нелогичности бидејќи за овие тези за кои докторот се залага комисијата за заразни болести веќе има решение како на пример борбата против лажните Ковид-19 сертификати кои се појавуваат низ населението и локалите, веќе се забележани и евидентирани повеќе такви случаи и се разбира санкционирани и за тоа веќе има задолжена инспекција која секој ден е на терен низ земјава, но да се залагаш за укинување на Ковид-19 сертификати каде сеуште народот е зелен за да разбере дека вакцинацијата и посебно третата бустер доза е клучна против ОМИКРОН сојот треба да си или антиваксер или да си ептен штукнат во тоа лејката.

Ова што д-р Даниловски го предлага е ептен забеган предлог и многу опасен, да се надеваме дека комисијата за заразни болести нема да тргне по неговиот памет и по паметот на Кавраков од Штип или неговиот сијамски близнак Тале од Прилеп и да не пратат по манастири да се лечиме од коронавирусот.