СТАРИОТ ПРДЕЖ КОЈ ЈА КУБЕШЕ ЗА КОСА РАДМИЛА ШЕЌЕРИНСКА ИМА ДА СКАПИ ВО ИДРИЗОВО 10 ГОДИНИ!!!

0
4602

За во вторник во скопскиот кривичен суд е закажано судењето за нападот врз пратеничката Радмила Шеќеринска, за настаните во Собранието од 27 април 2017.

Јавното обвинителство на почетокот на август поднесе обвинение против напаѓачот на Радмила Шекеринска и тоа е еден од првите предмети кои се процесуираат за овие напади каде што беа повредени повеќе пратеници, новинари, вработени во Собранието.

Според обвинението, напаѓачот ќе одговара за сторено кривично дело – насилство за кое е предвидена казна затвор од три до десет години.

Повеќе за ова ќе може да прочитате на порталот Сведок.мк