СРЕДБА НА МИНИСТЕРОТ ЗА ВНАТРЕШНИ РАБОТИ ОЛИВЕР СПАСОВСКИ И МИНИСТЕРОТ ЗА ВНАТРЕШНИ РАБОТИ НА РЕПУБЛИКА СЛОВЕНИЈА АЛЕШ ХОЈС

0
148
Денеска остварив средба со мојот домаќин колега министерот за внатрешни работи на Република Словенија, Алеш Хојс, кому се заблагодарив за континуираната соработка и поддршка на сите нивоа во рамки на нашите две министерства, но и на ниво на држави посебно во делот на поддршката од 345 полициски служеници од МВР Словенија кои изминатиов период во ротации заедно со нашите полициски службеници патролираат кон јужната граница во спречување на илегалната миграција.
Продолжуваме да ја продлабочуваме и интензивираме веќе воспоставената одлична соработка со потпишување на два Меморандуми за заеднички обуки и Борба против трговија со луѓе.
Фејсбук статус на министерот за внатрешни работи, Оливер Спасовски.