СРАМОТА, ЛИДЕРОТ НА ВМРО ДПМНЕ, МИЦКОВСКИ ШИРЕШЕ ЛАЖНИ ВЕСТИ НА ТВ СОНЦЕ: Не била зголемена наплатата на ДДВ, а премиерот и министерката кажаа дека наплатата е зголемена за околу 70 милиони евра за неколку месеци!!!

0
450

– Проектот МОј ДДВ е промашен, ветуваа пораст на наплатата на ДДВ а такво нешто нема, НУЛА е зголемено наплатеното од ДДВ овие месеци!

Лидерот на ВМРО ДПМНЕ, Мицковкси ширеше лажни вести на ТВ Сонце. Пред само една недела при настапот на МТВ, премиерот Заев изјави дека наплатата на ДДВ е зголемена за околу 70 милиони евра за неколку месеци а на граѓаните ќе им се вратат од 5до 10 милиони евра што значи ќарот од мерката е околу 60 милиони евра што не е за занемарување, тоа е сериозна бројка која може да се искористи за зголемување на плати или пак градење на капитална инвестиција, толку кошта еден експресен пат да речеме Куманово – Крива Паланка!