СПЦ И МПЦ ЌЕ ИМААТ ГОЛЕМА УЛОГА ВО ОБЕДИНУВАЊЕТО НА МАКЕДОНЧЕТО И СРБИНОТ – ЗАЕДНИЧКА ЛИТУРГИЈА НА МАКЕДОНСКАТА И СРПСКАТА ЦРКВА ВО ХРАМОТ СВЕТИ САВА

0
349

Литургијата на помирување што ја служат српскиот патријарх Порфириј и архепископот Охридски и Македонски, Стефан со архиепископите на двете цркви се одржа во храмот Свети Сава во Белград.

Илјадници верници дојдоа да присуствуваат на литургијата.

Ова е прва литургија за помирување по повеќе од половина век.