Според Њујорк тајмс, овој човек живееше цели 256 години. Откријте како…

0
2214

Според Њујорк тајмс најстариот евидентиран човек на планетата бил 256-годишниот Ли Чинг Јуен (LiChingYuen) кој во својата исхрана ја користел Реиши медицинската габа, која му помагала да има секагаш здрав и силен имунитет  и урамнотежен меаболизам.yuen-450x309,,Негувајте го своето тело, тоа е единствено место каде што можете да живеете ,,- Џим Рон

Модерниот и динамичен начин на живеење и постојаниот стрес го доведуваат човечкиот организам во состојба на тотална дисфункција. Денес, повеќе од 95% од болестите се предизвикани од нередовната исхрана, користење  на храна со намалени нутритивни вредности и недостатокот на физичка активност. Реиши медицинската габа(GanodermaLucidum)има легендарна историја на употреба и многу од современите истражувања ја поддржуваат нејзината употреба при надминување на  различни здравствени состојбипредизвикани од нашинот на живеење, богата е со активни компонети и нутриенти.Модерните истражувања само ги потврдиja традиционалните знаења и објавија листа од медицинските ефекти при користење на екстракт од G. lucidum како што се: имуномодулаторно, антиоксидативно, антитуморно, антимикробно, кардиоваскуларно, антиалергено, хепатопротективно, антидијабетично итн.

Габата со најверојатно најдолг рекорд на медицинска употреба и една од најлековитите еGanodermalucidum, позната како Линг Зи-(LingZhi-духовно растение) во Кина и како Манентаке (10 000 годишна габа) во Јапонија.

Славниот лекар Ли Ши Жен (Dr. Li ShiZhen) (1518-1593 год.) од династијата Mинг (1368-1644), во својата книга Голема Енциклопедија на лековити билки“ – (BfanChaoGangMooGreatPharmacopoeia) ја сметал Реиши габата за најлековита од сите медицински билки и ја нарекол ,,ЛЕК НА КРАЛЕВИТЕ И КРАЛ НА ЛЕКОВИТЕ,,

Убавина и Здравје