СПОРЕД РОЈТЕРС ГАСПРОМ ПОВТОРНО ГО ВКЛУЧИ ВЕНТИЛОТ НА СЕВЕРЕН ТОК 1 СО ШТО ПОВТОРНО И ПУШТИ ГАС НА ЕВРОПА

0
514

Ројтерс објави дека Гаспром повторно го вклучи Северен тек 1.

Податоците на веб-страницата на Гаспром покажуваат дека во последниот час низ цевката поминале 184 kWh/h.

Ова доаѓа откако Газпром објави дека го затвора гасоводот на неодредено време.