СПАСОВСКИ: ЉУПЧЕ ЗЛАТЕВ ЛАЖЕ, ОД КОГА СУМ ЈАС МИНИСТЕР ЗАПЛЕНАТА НА ДРОГА Е ЗГОЛЕМЕНА 2 ДО 4 ПАТИ ГОДИШНО!

0
173

Љупче Златев го обвини Спасовски дека во 2015-та имало многу запленета дрога а откако е тој министер заплената била многу мала и со тоа се помагале нарко дилерите, Златев ја обвини МВР за партнерство бизнисот со дрога.

На ова Спасовски одговори:

– Во 2016-та заплената е 500 кг,

– во 2017-та исто околу 500кг,

– во 2018-та заплената е над 900кг

– во 2019-та над 1 тон итн итн…