СПАСОВСКИ : СРДЕЧНО ДОБРЕДОЈДЕ ЗА ПОЧИТУВАНАТА ЕВРОКОМЕСАРКА ЈОХАНСОН

0
346

Срдечно добредојде за почитуваната Еврокомесарка за внатрешни работи Ylva Johansson.

Заедно на уште еден значаен настан на патот на нашата држава и Западен Балкан кон ЕУ.

На денешен ден лани го потпишавме Договорот за Фронтекс, а годинава сме домаќини на Министерскиот ЕУ-Западен Балкан за правда и внатрешни работи.

Континуитетот на нашите средби укажува на нашето заедништво, на меѓусебната доверба, со јасна визија за напредокот на правдата, слободата и безбедноста на регионот, Европа и светот.

Фејсбук статус на министерот за внатрешни работи, Оливер Спасовски.