СПАСОВСКИ: НЕ САМО ШТО НЕ ТРЕБА ДА БИДЕ КАЗНЕТ, ТУКУ ТРЕБА ДА БИДЕ НАГРАДЕН САШО ТАСЕВСКИ И УШТЕ ТРОЈЦА ПОЛИЦАЈЦИ КОИ НИ ГИ СПАСИЈА ЖИВОТИТЕ НА 27-МИ АПРИЛ И ЈА СПАСИЈА И ДРЖАВАТА

0
958

На прашање на слушател на радио Канал 77 дали полицаецот што пукаше во собранието на 27-ми април треба да биде казнет и да добие отказ, Спасовски одговори:

– Не само што не треба да биде казнет туку треба да биде и награден, и доби човекот награда му дадовме орден за своите залагања на 27-ми април да ни спаси живот на сите таму пратеници кои бевме нападнати од таа насилничка орда на тој крвав ден, и не само тој туку уште 3-ца полицајци со својата храброст и професионалност ни ги спасија тој ден животите а со тоа и уставниот поредок а тоа е државата.

Спасовски во емисијата Стадион на Канал 77.