СПАСОВСКИ : НА ОВОЈ ОСОБЕНО ЗНАЧАЕН ДЕН ЗА СРПСКАТА ЗАЕДНИЦА ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА И ПРАВОСЛАВНИТЕ ВЕРНИЦИ, ИЗРАЗУВАМ НАЈИСКРЕНИ ЧЕСТИТКИ ПО ПОВОД ПРАЗНИКОТ НА СВЕТИ САВА

0
407

Овој празник не само што ја одразува важноста на верата и културата, туку и го засилува нашиот мултиетнички и мултирелигиозен идентитет.

Нека овој ден биде прилика за обединување и заедничко прославување на нашите различности. Споделувајќи го богатството на нашите култури и вредности, градиме посилно општество.

Ви посакувам радосни празнични моменти со желба за добро здравје, духовен мир и општа благосостојба. За многу години!