СПАСОВСКИ : ДОБИЕНИ СЕ ПОДАТОЦИ ОД ЕЛЕКТРОНСКИТЕ УРЕДИ НА ДЕВОЈЧЕТО, ПРЕГЛЕДАНИ СЕ И КАМЕРИТЕ ОД СИСТЕМОТ СЕЈФ СИТИ

0
798

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски утринава информираше дека се преземаат опсежни мерки за пронаоѓање на 14 годишната Вања Ѓорчевска, која мистериозно исчезна во понеделникот утрото во Скопје.

Рече дека добиени се податоци од електронските уреди на девојчето,и од системот „Сејв сити функционира“, прегледани се преку 50 места каде што имало камери, а пребарано е и речното корито на Вардар, посочи министерот.