СПАСОВСКИ: ВМРО ДПМНЕ ЛАЖЕ ЕДЕН ДЕН ЛЕТАЊЕТО СО ХЕЛИКОПТЕРОТ НЕ ЧИНИ 20 000 ЕВРА ТУКУ 2 000 ЕВРА, И ТИЕ ЛЕТОВИ МОРА ДА СЕ НАПРАВАТ ПО БЕЗБЕДНОСНИ СТАНДАРДИ

0
814

– ВМРО ДПМНЕ лаже, трошоците за еден дел летање со хеликоптерот на МВР се околу 2000е но тој и онака мора да ги лета тие часови ради безбедносни протоколи за пилотите да не изгубат рутина и леталото да не се расипе да не му откажат системите поради застоеност, тоа е светска практика пропишана за сите летала.

Спасовски во емисијата Стадион на Канал 77.