СПАСОВКИ : ЧЕСТИТ БОЖИЌ, ДУХОВЕН МИР, МНОГУ ЗДРАВЈЕ, СРЕЌА, ЕДИНСТВЕНО НА СИТЕ ГРАЃАНИ

0
272

– На сите православни верници им посакувам честит Божик, духовен мир, многу здравје, среќа, единство што е најмногу потребно, а на сите граѓани да посакам здравје, среќа и заеднички да празнуваме, заеднички да ја градиме Македонија со просперитет и напредок за секој, изјави Спасовски, по богослужбата на Архиепископот г. г. Стефан.

Лепче со паричка за Бадник, посочи Спасовски е традиција во семејството. – Паричката се падна кај мајка ми, кратко рече Спасовски.