СО СРЕЌА ГОЛЕМИ ЛУЃЕ НО И НА ПАЦИЕНТОТ – ЗАПОЧНА ТРЕТАТА ТРАНСПЛАТАЦИЈА НА СРЦЕ ВО ЗЕМЈАВА

0
182

Во тек е експлантација на срце која ја прават колегите кардиохирурзи
д-р Марјан Шокаровски, д-р Васил Папестиев и д-р Никола Христов, откако претходно колегите од Клиниката за урологија д-р Сотир Ставридис, д-р Александар Трифуновски и д-р Виктор Станков ја завршија експлантацијата на бубрези, по што ќе следи трансплантација на органите кај пациенти. Да се надеваме на успех и да им држиме среќа 🙏

Фејсбук статус на министерот за здравство, Венко Филипче.