СО ПРВАТА ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈА ОД МИНИСТЕРСТВО ЗА ФИНАНСИИ, ПРЕМИЕРОТ ЗАЕВ ЈА ПРАТИ ПОРАКАТА: ВО 2019-ТА ЌЕ СЕ БАВИМЕ САМО И САМО СО ЕКОНОМИЈА!!!

0
997

2019 година ќе биде година на повисоки плати, повеќе вработени и нови инвестиции!

Ова е истакнато на првата прес-конференција во 2019 година на ПВРМ Зоран Заев и МФ Драган Тевдовски.

Премиерот Заев ја истакна важноста на евроатланските процеси за напредокот на македонската економија.

„Во 2018 подобрени се јавните финансии кои се крвоток на системот.“ истакна МФ Тевдовски. Тој додаде дека растот на економијата од 3.2% во 2019 е достижен.