Со поставувањето на тревникот, започнаа завршните работи на прилепскиот храм на фудбалот, Градскиот стадион „Гоце Делчев“

0
106

„Спортската гордост на најфудбалскиот град во нашата држава, храмот на фудбалот, Градскиот стадион ‘Гоце Делчев’, полека го добива финалниот изглед. Со поставувањето на тревникот, ја започнавме последната фаза од комплетната реконструкција на стадионот. Според планот, очекувам дека до крајот на следната недела ќе завршат сите активности за поставување на новиот тревник. Со тоа, Градскиот стадион ќе добие еден сосема нов лик, по теркот на современите фудбалски арени ширум Европа“, изјави градоначалникот на општина Прилеп, Илија Јованоски, на денешната прес конференција одржана на Градскиот стадион „Гоце Делчев“.

Градоначалникот потсети дека Градскиот стадион во Прилеп бил поприште на стотици и стотици натпревари од домашен и меѓународен карактер, а на него истрчале фудбалски имиња со светско реноме, кои пред најфудбалската публика во поширокиот регион ги прикажале своите мајстории во „најважната споредна работа на светот“.