Со полагање цвеќе на спомениците на илинденците, Прилеп го одбележа 23 Октомври

0
133

Со полагање свежо цвеќе на спомениците на Ѓорче Петров и Пере Тошев, Општина Прилеп го одбележа Денот на македонската револуционерна борба, 23 Октомври.

На спомениците на двајцата илинденци, цвеќе положија делегации на локалната самоуправа, предводена од градоначалникот Илија Јованоски, Советот на општина Прилеп и политички партии.