Со жив штит карпошани против изградбата на плоштад

0
398

Жителите на Карпош 4 со жив штит ќе се спротистават на изградбата на плоштад во близина на нивните згради и нема да дозволат да се уништи зеленилото, јави ТВ Телма.

Граѓаните тврдат дела општината веќе распишала оглас и се бара изведувач , а проектот ќе чини повеќе од 400.000 евра.

Од Општина Карпош велат дека плоштад нема да се гради туку ќе има само хортикултурно уредување, ново детско игралиште, цветни аранжмани, нови дрвја, а ќе се обноват пешачките патеки.