СОВЕТНИКОТ НА ЛЕВИЦА ОД АЕРОДРОМ ГОРАН КОСТОВСКИ – ЧИЗ : ТИМЧО ПРЕКУ СКРИШНА АНКЕТА СПРОВЕДЕНА ВО УЧИЛИШТЕ САКАШЕ ВО РОК ОД ДВЕ НЕДЕЛИ ДА ГО ПОМИНЕ ДУПОТ ЗА ЗГРАДИТЕ

0
574
  • Ние за постапката околу ДУП-от дознавме од самите жители во населбата. Тимчо во населба Лисиче во ОУ Димитар Миладинов си пуштил нешто како оглас за јавна анкета и таму каде што жителите ги пополнуваат тие анкетни листови дали сакаат или дали се согласуваат со ДУП-от или не или да даваат некои свои мислења околу него.Тоа не беше поминато на совет туку тоа допрва треба да помине за како советници да имаме увид во него. И беше ставено така кратко во рок од две недели да поминат и да се пополнат тие анкетни листови, очигледно се сакало да не се дигне многу џева околу овој нов ДУП со десет нови згради меѓутоа ние знаеме дека во секој четврт што ќе се носи ќе има по десетина згради.

Советникот на Левица од општина Аеродром, Горан Костовски – Чиз во ,,Инфомакс”