Случај ФАС 11 октомври: Нема „дил“ ако не е Камчев-Ексико „ориентед“

0
1525

Актуелната афера со размената на земја каде што јавното претпријатие во сопственост на Градот Скопје, Комунална хигиена одлучи на компанијата „ Унијатарс стил импекс“ во сопственост на Славе Распашковски да и даде деловни простории во строгиот центар на Скопје, да доплати речиси 4 милиони евра, а за возврат да добие простории во поренешна зграда на фабриката „Санос“, односно просторот на „ФАС 11 октромври“,пишува „НОВА“.

Распашковски ќе седи среде Центар, а Комунална Хигиена  ќе оди во распаднатата хала од поранешната фабрика за автобуси „Санос“. Ако се погледнат просториите, тешко дека тие би можеле  да бидат вселиви за нечија админситрација. Во јавноста се постави прашањето: има ли логика оваа зделка? За директорот на „Комунална хигиена“, Ракип Дочи, ова било зделката на векот, за опозицијата се е матно и не ги штити интересите на граѓаните. НОВА направи обиколка низ јавните документи во потрага по објаснување за интересите на градското претпријатие и неговите први луѓе во оваа зделка. До одговори тешко се доаѓа, но во продолжение ви ги претставуваме сите случувања кои и претходена на оваа зделка.

Целата истражувачка сторија ОВДЕ