Случај „Ровер“: Љубе Бошкоски ја напушти судницата, ќе чека предметот Ровер да го преземе специјалната обвинителка Катица Јанева

0
452

Љубе Бошкоски ја напушти судницата под изговор дека не сака да му суди судијата Илија Трпков и ќе чека предметот Ровер да го преземе специјалната обвинителка Катица Јанева, како и предметот Кампања за кој Бошкоски одлежува казна, јави 24 Вести.

Инаку, за денеска по трет пат беше закажано судењето за случајот „Ровер” во кој за убиството на Марјан Тушевски и Киро Јанев, покрај другите, обвинет е и поранешниот министер за внатрешни и лидер на обединети за Македонија, Љубе Бошкоски.

Апелацискиот суд ја укина првостепената пресуда, бидејќи во неа имало низа пропусти и неутврдена фактичка состојба.

Овој пат апелација им го укина притворот на обвиниетите Зоран Трајковски, Сашко Јовановски, Ивица Ристиќ и Гоце Митревски.

Целиот текст е ТУКА.