Случајно се најдов во истиот локал со Јанкулоска и Котевски, се приближив до нивната маса…

0
712

sotir-540x374

Пред нешто помалку од саат време портпаролот ма МВР Иво Котевски и поранешната министерка за внатрешни Гордана Јанкулоска седнаа во “Гнездо” на улица “Македонија”. Котевски порача црно пиво, додека Јанкулоска обично.

Случајно, и јас се наоѓав во истиот локал.

Ја порачав сметката и се упатив кон излезот. Кога се приближив до масата на двајцата функционери од МВРО-ВМРО другарски го допрев грбот на Котевски и гледајќи ја Гордана Јанкулоска в очи изустив:

ГОТОВО Е!

Излегов и се упатив во правец на споменикот “Воин на коњ” и студентскиот дом “Стив Наумов”.

#ДаЖивееДемократијата
#СлободноГраѓанствоЗаСлободноОпштество

Сотир Габелоски – Фејсбук статус