Славчо Попоски: Погледнете го силниот антициклон кој ја опфаќа цела Европа

0
852

Почитувани наши: Веќе напоменавме дела периодот кој што е пред нац ќе ни биде антициклонален период што значи дека како ние така и целиот Европски Континент ќе биде под антициклонски влијание и виоск воздушен притисок кој во центарот на антициклонот ќе изнесува околу 1045 htp.

На следната карта можете да го погледнете како изгледа огромниот антициклон кој веќе ја опфаќа цела Европа:

Да напоменеме дека само утре кај нас во попладневните и вечерните часови во западните предели ќе има услови за проврнување на слаб дожд или дожд и снег на ниските  и слабо провејување на снег на повисоките места и на планините.

sfcmslp.eu_-845x684

Следете го официјалниот фејсбук профил на СЛАВЧО ПОПОСКИ