Славчо Попоски најавува невообичаено топол бран од Северна Африка

0
1848

Почитувани: На следната карта можете да ја погледнете аномалија на температурите на воздухот за следната седмица и тоа некаде четврток, петок на 850 htp (тоа би дошло некаде на надморска височина од околу 1500 метри) температури повисоки од просечните дури за околу 15 степени со што истите се очекува да се искачат во интервал од 13 до 20 степени додека во сабота дури во интервал од 14 до 22 степени. Ситуацијата будно се следи и за секоја промена навремено ќе бидете информирани.

ECG100-192

Доколку ова се оствари ќе биде поради продор на невообичаено топла воздушна маса од Северна Африка која највероватно повторно ќе донесе мачно и спарно време како и транспорт на прашина и песок од Сахара.

Следете го официјалниот фејсбук профил на СЛАВЧО ПОПОСКИ