СЛАВЕСКИ: ЗА РАЗЛИКА ОД МНОГУ ПОЛИТИЧАРИ КОИ НЕ ЗНААТ ШТО Е МИНИМАЛНА ПЛАТА, ЈАС СУМ РАБОТЕЛ ЗА МИНИМАЛНА ПЛАТА

0
897

– Сум работел за минимална плата и тоа 10 месеци додека студирав во САД, знам што е тоа за разлика од многу политичари што не знаат што е минимална плата. Проблемот е кај нас како фирмите да даваат минимална плата само неколку месеци а не со децении еден вработен да живее со минимална плата, тоа само кај на го има затоа што фиррмите имаат стари машини и немаат знаење да ја зголемат продуктивноста и да ја зголемат профитната маржа па да ги наградат вработените според она што тие го заслужуваат.

Професорот Трајко Славески на Телма.