СИ ЈА ЗАДРЖАЛ ЛИЧНАТА КАРТА НА СВОЈОТ ПРИЈАТЕЛ И СО НЕА ОД БУТЕЛ ОД БАНКА ИЗВАДИЛ 50.000 ДЕНАРИ

0
607

Единицата за економски и компјутерски криминал при СВР Скопје поднесе кривична пријава против М.Д.(35) од Скопје, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „злоупотреба на лични податоци”.

Пријавениот неовластено задржал лична карта на негов пријател и, искористувајќи ја физичката сличност со него и претставувајќи се во негово име, на шалтер во филијала на банка во општина Бутел од неговата трансакциска сметка подигнал 50.000 денари.