СИЉАНОВСКА : ДОГОВОРОТ ОД ПРЕСПА И РАМКОВНИОТ ДОГОВОР ПА И ДОГОВОРОТ ОД ДЕЈТОН НЕ СЕ ВЕЧНИ, ЕДЕН ДЕН ЌЕ БИДАТ УКИНАТИ

0
507

– Нема вечни меѓународни договори па и договорот од Преспа како таков нема да биде вечен, еден ден ќе дојдат политичари кои ќе го укинат. И нашиот устав не е добар, и Рамковниот Договор еден ден ќе се укине… Па и во Босна мора да се укине договорот од Дејтон и Босна да добие нов устав а не да биде поделена на три етноси и две целини…

Гордана Сиљановска вчера во емисијата Заспи Ако Можеш на Алфа ТВ.