СИТЕ ПРВИЧНИТЕ ДЕТАЛИ ЗА НЕСРЕЌАТА СЕ ПОКАЖАА КАКО НЕТОЧНИ: НИТУ ИМАЛО ТУБИ СО НАФТА, НИТУ ПОЖАРОТ ПОЧНАЛ ОД ПРЕДНИОТ ДЕЛ, НИТУ ПАК ДЕКА НЕМАЛО ТРАГИ ОД КОЧЕЊЕ

0
1189

Просто е неверојатно колку лажни вести и погрешни информации протекоа во јавноста за несреќата овие неколку денови.

На крај се увиде со факти дека ниту имало туби со нафта во автобусот, ниту пак пожарот почнал од предниот дел на автобусот, тоа го кажуваат сведоци кои биле на местото на настанот.

Ниту пак излезе точно дека немало траги на кочење од автобусот, имало траги и тоа дури на две места што значи возачот не спиел додека се случила несреќата!

Кој знае колку ли уште информации нема да го издржат тестот на времето, и ќе се покажат како лаги?!

Просто е неверојатно колку само се брзаше со земањето изјави на квази експерти од Бугарија кои доминираа во генерирањето вести за несреќата.