‘СИРОМАСИВЕ’ ВИКЕНДОВ ЗАГЛАВИЈА НА ГРАНИЧЕН ПРЕМИН БОГОРОДИЦА КАДЕ ЗА ВЛЕЗ ВО ЗЕМЈАВА ЧЕКАЛЕ ПО ДВА ЧАСА ПА ДУРИ И ПОВЕЌЕ

0
866

Во однос на другите гранични премини, од АМСМ велат дека на Табановце во моментовза влез и за излез од државата се чека до еден час.

Викендашите кои попладнево сакале од Грција да влезат во Македонија чекале и до два часа на граничниот премин Богогородица, дознава Плусинфо од граѓани кои патувале. Редиците возила од грчка страна се долги 3 километри. Не се знае кога точно ќе се растерети гужвата која настана на граничниот премин.

Во однос на другите гранични премини, од АМСМ велат дека на Табановце во моментов за влез и за излез се чека до еден час.