СИНОВИТЕ НОВИНАРИ УЧАТ ОД КУРВИТЕ ТАТКОВЦИ: Горазд Чомовски без ниту едно тешко прашање до Трендо, му оставил простор копилето пак да кажува вицеви и да релативизира до бескрај за две страни а тој бил демек неутралец!

0
7632

Коле Чашуле го научи курвинскиот занает од татко му, Слободан Чашуле, еве сега гледаме дека и Горазд Чомовски добро научил од татко му Александар Чомовски како да лиже јајца на славни извикани неутралки и да не постави ниту едно тешко прашање па интервјуто да се раскажува. Бледи кукавички курвински новинари, со тоа е преполно македонското новинарство и затоа таму и стигнавме.

trendozmie2

Горазд прави интервју со Трендо, човекот кој 10 години молчи за зулумите на ДПМНЕ, дури интензивно се дружел со портпаролот на МВР кој заедно со Гоца поапси пола држава по основ на политичка одмазда, дури и му давал сугестии на Иво како да зафркаваат опозициски новинари и тоа за време на погибијата на Никола Младенов, но Горазд сепак не се конфронтира со Трендо и токму и затоа и добил шанса за интервју, Трендо, Грујо, Хорхе и останатите знаат дека кај ваквите новинари може да поминат неказнето и да продаваат муда за бубрези до бескрај…

Погледнете го само овој одговор на Трендо за се да ви биде јасно колку ова копиле глуми лудило:

Но, ако се вратиме кај главниве две страни, не е проблемот во она што тие го сакаат туку што се спремни тоа да го добијат “по секоја цена”. Вмровците ја користат целата забрефтана државна машинерија која целосно ја контролираат, а опозицијата рекетира со тоа бомбите, те ги пуштаме, те малку не ги пуштаме. Некој ден ќе пуштат нова бомба само зашто некој од таму не бил задоволен со својата утринска ерекција. Она што мене ме снеможува е што целиот овој кошмар веќе нема рационални туку религиозни параметри. Едниве со она “само ова зло да помине”, другите со она “само она зло да не се врати”. А злото е библиска а на правно – политичка категорија. Прогласи се себе за добро, противникот за зло и на чекор си да дојдеш до конечното решение – да го сотреш злото. Со тоа што е мое да потсетам дека до истиот заклучок дојде и Ајхман кој веруваше дека има конечно решение за еврејското прашање.

Значи погледнете колку само небулози има овде во само неколку реченици има едно 5 големи лудости искажани од еден човек кој претендира да биде сметан за интелектуалец и многу умна објективна фаца. Одиме по ред:

1. Како може да изедначиш две страни ако едната аздисала а другата објавувала докази за аздисаностите на првите по ризик да одат во затвор за тоа?!?!

2. Се фокусираш во пола од одговорот зошто бомбите не биле редовни, демек маана им најде што не ги објавувале редовно па одма тука ерекција, импотенција, мали патлаци итн итн, тоа е таа тенденција на исмевање на опозицијата дури и кога се бори против режим храбро со се што и е на располагање…

3. За злото. Трендо се обидува да ги амнестира ДПМНЕ да не ги мразиме за се она што го направиле. Тој сака да ни го одземе правото да ги мразиме и да ги ословуваме со зло, тоа било библиска категорија. А само малку погорте го споменува Ајхман. Нацистите нели биле зло? ККК кланот нели биле зло? Зарем злото постои само во библијата или постои и на земјата? Зарем она што го направи ДПМНЕ со демократијата, народните пари, јавниот простор, институциите, медиумите, зарем тоа не е зло?! И зарем не заслужиле да бидат означени за зло и да се бориме со тоа зло со се што ни е на располагање? Каква е оваа депресија, меланхолија, бездушност која ни ја сервира Трендо?! Тој бара од нас да се напупиме сите и да оставиме ДПМНЕ да не силува до смрт! Тој е фактички агент на ДПМНЕ пуштен во јавност да ја спрема јавноста за колење! Тоа е тоа копиле за кое ви пишувме со месеци!!!

Добро да бидеме фер кон Горазд Чомовски, тој сепак успеал да собере храброст за едно тешко прашање, а тоа е за релативизирањето на Трендо, но тоа е сепак премалку, од 10 прашања само едно е критичко другите се млаки, тоа е премалку. Целото интервју го имате на следниов линк.

Извор : Мактел