СИМЕОН АТАНАСОВ ЗА ПОРТАЛОТ ,,КЛИКНИМЕ” ПОВТОРНО СО СЕЌАВАЊЕ ЗА МАКЕДОНСКАТА РОМСКА МУЗИЧКА ДИВА ЕСМА

0
533

Како велат човек и после смртта живее онолку колку што го споменуваат неговите најблиски..Ромската кралица Есма Теодосиевска несомнено живее бидејки Симеон Атанасов со огромна љубов се сеќава на неговата мајка Есма и неговиот татко и учител Стево.

Тој раскажува како во 1984 год неговиот вујко го однел во Белград го однел во школото на Стево и Есма Теодосиевски и со тоа го означил клучниот момент каде што Симеон бил земен под закрила и до ден денешен или како што вели Симеон вечно ќе им биде благодарен што го изведоа на прав пат.

Повеќе за оваа интересна сторија ќе може да прочитате на порталот ,,Кликниме” ОВДЕОВДЕ