СЕ СИ ДОЈДЕ НА СВОЕ МЕСТО: ТРЕНДО ГО ПРЕТВОРИ ОФФНЕТ ВО ИНФОМАКС, ВАНКОВСКА ПЦУЕ И КОЛНЕ, БАЧЕВ СЕ КАЧИ НА ТЕНК СО РУСКО ЗНАМЕ, ЈОЦИ ОДУШЕВЕНА ОД СИНОЌЕШНИОТ ГОВОР НА ЛИДЕРО ВИЛИПЧО, ГО ПОВИКУВА ДА И СЕ ЈАВИ НА МОБИЛЕН!

0
1625

Горда сум на дечкото кој одржа говор, вечерва, кој ниеден политичар не го одржал досега во независна Македонија. Траеше 7-8 минути, а потоа ги повика сите да се поклонат на споменикот на ,,Бранителите”.
Дечкото кој стоеше кај Триумфалната, чиј глас го снимив ,,во живо”. Не и ликот. Намерно.
Зборуваше од срце, од артерија, плачеше додека им вриштеше на полицајците. А, наоколу молк и тишина.

Те поздравувам. Јави ми се. Сакам да те пренесам повторно, да те запознае Македонија.

Фејсбук статус на Јоци.