Се разбуди и ЛЕШПЕРОТ Мане Јаковлевски : За едно место во бoрдот на директори на Телеком и за портпаролското место на МВР на ќерка му држи лекции за тоа кои се ВМРО-вци а кои не!

0
2171

Mane ku

Превирања во ДПМНЕ по информацијата која проструи во јавноста дека поранешните високи функционери на ВМРО-ДПМНЕ Никола Димитров, Владимир Лазаревиќ и Перо Димшоски се во комуникација со професорот Јове Кекеновски, еден од основачите на т.н. Форум на слободоумни патриоти, кои се против политиките на актуелното раководство на владејачката партија. Никола Димитров имаше и едно БОМБАСТИЧНО обраќање до јавнсота во кое повика„Вмровци, исправете глава и кажете не!“ Овие удари на ДПМНЕ кои доѓаат од луѓе кои на никакво непосредне начин не добиваат било какви привилегии од Грујо и фамилијата, очигледно им направи проблеми на талибанците.

Го разбудија „големиот вмровец“ Мане(Манојил) Јаковлески, тој реагира на изјавите на Никола Димитров, Лазаревиќ и Димсовски се за кого вели дека никогаш немале лична врска со партијата, ниту пак биле членови, се шлепале и само користеле и молзел од ВМРО-ДПМНЕ, но никогаш не биле ВМРО-ДПМНЕ. Нарекувајќи ги лешпери. Мане се обидува пред јавнсота да се прикаже како чесен и морално исправен ВМРОвец кој својата лојалност на партијата ја должи на своите патритоски чувства и идеали, а не на некои привилегии кои ги ужива тој или неговото смејство.

„Сега сакаат да се ѕвезди, правејќи се вмровци. Замислете. Некој Димсовски и некој Лазаревиќ вмровци биле и сега ќе го бранеле ВМРО-ДПМНЕ. Еве прашајте било кој од старите членови од основачите на партијата, ако некој ги познава јас ќе се зачленам во СДСМ. Какви вмровци, какви бакрачи“, напиша Јаковлевски.

Но Мане добро е прилебен во структурите на Грујо, ужива привилегии, и кој е во право дека не го молзи ДПМНЕ, туку граѓаните. Јавноста треба да знае дека овој лешинар е член на Одборот на директори на Македонски Телеком АД – Скопје , а неговата ќерка Марија Јаковлевска портпаролот на МВР. Значи ќерката успеал да ја начука во МВР и тоа на местото портпарол каде непсоредно претпсотавена и е министерката која „Македонците“ ги направи “човечиња“. На Мане не му смета Гоца што ги навредува и понижува Македонците од Пустец, сето тоа го премолчува иако се обидува да се престави како слободумен љубител на идеите на ВМРО и голем патриот. Но неговито деклариран патриотизам чини: Член во бордот на директори во Телеком и портпаролско место на неговата ќерка во МВР. Туку почнува и завшрува неговиот патриотизам!

Мане со својот пример се покажа како вистински „Лешпер“, затоа што неговите „ривали“ во моментот не партиципираат во блио која структура на власта, затоа што немаат никакви овластувања, ниту пак имаат било какви непосредни привилегии или клиентелистички односи со Грујо и фамилијата.

Е па Бате Мане, готови сте!

manekjerka2