Се очекува ПОЛИТИЧКИ ЗЕМЈОТРЕС – СДСМ вечерва ќе ги повлече своите членови од ДИК: Нема пазарење околу фантомските гласачи!

0
1112

Либертас од високи извори во СДСМ дознава дека раководството одлучило вечерва да ги повлече своите членови во Државната изборна комисија затоа што не ја прифаќа понудата за, како што велат пазарење, односно проверка на само 70 до 80 илјади сомнителни гласачи.

За СДСМ е доказ тоа што по вкрстувањео на податозите на базите проблематични се над 490.000 запишани гласачи, а за барем 54.000 запишани избирачи во Избирачкиот список нема никаков издаден биометриски документ од соодветните институции, чие пак поседување е услов за некој граѓанин да го оствари правото да гласа.

Партијата инсистира на терен да се оди отако ќе се усвои резултат од извештајот од вкрстената проверка на базите.