СЕ Е ГОТОВО НА ИЗБОРИТЕ, ЈАНКО БАЧЕВ ЌЕ ПОБЕДИ ВО ПРИЛЕП И ЌЕ СТАНИ ПРЕМИЕР, ЗАЕВ КОНЕЧНО ЌЕ СИ ОДИ ОД ВЛАСТ

0
1858

Караванот на Единствена Македонија во Прилеп на средби со народот каде тимот предводен од претседателот на партијата Јанко Бачев ја делеше Платформата на Единствена Македонија насловена како “Битка за Република Македонија”.

Република Македонија преживува најтешки моменти од кога било досега. Затоа, Единствена Македонија како партија која секогаш е на првата линија во одбрана на националните и државните интереси, поаѓајќи од сопствената одговорност не може да стои настрана. Мора да го кажеме нашиот став за иднината на Македонија која ќе се решава на избори во 2020 година – настан од историско значење на кои народот, а не некој странец ќе го даде одговорот – или  ќе се зацементира бришењето на се што е македонско, или, на изборите ќе победат националните и патриотските сили кои ќе ја вратат државата на изворните илинденски и асномски принципи.

Прилепчани во голем број ја прифатија Платформата на Единствена Македонија и порачаа дека остануваат на браникот на Татковината, а Платформата е всушност нивен план за Макеоднија.

Караванот „Битка за Македонија“ ќе го посети секое поголемо населено место во државата. Според планот, Платформата до 31.12.2019 во 100.000 примероци ќе биде поделена низ Македонија, со цел, народот да може одблиску да се запознае со стратешките определби за Македонија и Македонците.