СЕ БАРА ПРИТВОР ЗА 45-ГОДИШНИКОТ ОД КОНЧЕ КОЈ СЕКСУАЛНО ЗЛОСТАВУВАЛ ДЕВОЈЧЕ КОЕ НЕМАЛО НИТУ 15 ГОДИНИ

0
222

Обвинителството донесе наредба за истражна постапка 49-годишниот маж од Конче за којшто постои сомневање дека извршил други полови дејствија врз малолетно девојче кое не наполнило 15 години.

Од Обвинителството велат дека мажот во повеќе наврати ја допирал малолетничката.

Определена е мерка притвор за осомничениот, бидејќи постои опасност од бегство и можност тој да го повтори делото.