СЕПАК ИМАЛО НОРМАЛНИ ЛУЃЕ ВО ВМРО-ДПМНЕ, ПОПОВСКИ: ТРЕБА ДА ИМ ПОМОГНЕМЕ НА БЕГАЛЦИТЕ ОД АВГАНИСТАН, ТИЕ ЈА ДОЖИВУВААТ СУДБИНАТА НА НАШИТЕ БЕГАЛЦИ ОД ЕГЕЈСКА МАКЕДОНИЈА

0
1095

– Како народ кој доживеал егзодус како тој на бегалците од Егејска Македонија, треба да им помогнеме на бегалците од Авганистан. Многу побогати земји не сакаа да ги примат, но ние не треба да бараме во тоа изговор за да не помогнеме. Се работи за жени и деца кои ќе умрат само затоа што некој религиски фанатик така решил да им се одмазди од икс причини…

Никола Поповски покажа дека во ВМРО ДПМНЕ сепак виреат и нормални луѓе…