Селмани: Паднаа маските на ДУИ и ВМРО и заслужената казна ќе ја добијат на избори ако тие бидат слободни

0
456

Албанците од Скопје покажаа политичка зрелост и не падна жртви на манипулациите на ДУИ и не дозволија да се злоупотребат како топовско месо за валканите политички игри со ВМРО. На протестот имаше само функционери и партиски милитанти на ДУИ и воопшто обични граѓани. Протестот остана протест на функционерите на ДУИ, а не на Албанците.

Ова влада нема да може да се одржи на власт предизвикувајќи судири меѓу Албанците и Македонците, и нема да добиват гласови на избори инскренирајќи контролирани конфликти.

Паднаа маските на ДУИ и ВМРО и заслужената казна ќе ја добиват на избори ако тие бидат слободни. Обичните луѓе ја сватија дволичната политика на власта, која ноќе подметнува пожар на куќата, а сабајле се однесува како пожарникар.

Насер Селмани – Фејсбук статус