СЕКУЛОСКИ : ВЛАДАТА И ЛОКАЛНАТА ВЛАСТ ДА НЕ ПОВИКААТ СО ЦЕЛ ДА СЕ НАЈДЕ ПРИВРЕМЕНО РЕШЕНИЕ НА СТОТИЦИ БРАНИТЕЛИ

0
439
  • „Некои видоа бенефит и се средија, но поголемиот дел бранители не се средени. Децата на загинатите бранители треба да добијат статус деца на паднат борец, а ние од припадници на безбедносните сили да станеме борци.

    Дај нека се договорат припадниците на локалната власт и премиерот, ние најдобро знаеме да го работиме обезбедувањето, доста не експлоатираат разни агенции.

    Еве давам рок од 15 дена, да седниме да ме викнат или во Влада или во локалната самоуправа, стотици бранители ја работат оваа работа, а се експлоатирани“, потенцираше Секулоски.

Изјава на претседателот на ,,ЗУРВО 2001-2002″ Прилеп, Рубин Секулоски.

Видео : ИнфоКомпас.МК