Сега ДОНЧО ТРАМП ќе ја спасит Македонија?

0
1741

Не знам дали знаете (јас до вчера не знаев) дека Доналд Трамп во својот кабинет вработи четворица Грци… Шефот на кабинетот на Трамп е Грк… А и од неговите советници во Белата куќа, двајца се Грци…

И ќе ми каже ли некој зошто Трамп би се заангажирал за Македонија? Досадно му е и нема што друго да прави? Или иднината на САД можеби од нас им зависи!?
Ќе го цитирам Metodija A. Koloski од Обединетата Македонска Дијаспора кој што вели:
„Искрено мислам дека Трамп нема многу да се посвети на Македонија и на Балканот, како што некои мислат. Трамп ќе има приоритети кој му се битни на неговата платформа, а тоа е економскиот развој на САД, здравствениот систем, даноците, како и илегалната имиграција.“

Уште нешто од Мето Колоски…
„За време на Трамп, најдобро е Македонија да се посвети на решавања на домашните проблеми, околу судскиот систем, транспарентност, политички диалог, медиумски слободи, скратување на говорот на омраза во секојдневието на општеството, работата на Собранието, вистинска децентрализација на администрацијата во локалните општества низ Македонија, и се разбира една најголема работа – економскиот развој за граѓаните.“

Се случува некогаш (по одредени прашања) да имаме спротивени ставови со Колоски, но овојпат со него се согласувам 102,3%!

Фејсбук статус на македонскиот иселеник во Канада – Торонто, Ацо Лукароски