СДСМ : ЦЕЛ СВЕТ ЗНАЕ ДЕКА СМЕ МАКЕДОНЦИ КОИ ЗБОРУВААТ МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК, САМО МА МИЦКОСКИ НЕ МУ СЕ ЈАСНИ КОИ СЕ ЦРВЕНИТЕ ИДЕНТИТЕТСКИ ЛИНИИ

0
527

Македонскиот јазик, македонскиот идентитет се потврдени и признаени од цела Европа и од целиот свет.

За тоа не се потребни никакви резолуции никакви заклучоци.

Очигледно само на Христијан Мицкоски не му е јасно кои се македонските идентитетски линии па затоа настапува со популистички барања.

Таквиот неискрен и нечесен однос кон државните и национални интереси одново ќе го чини пораз од граѓаните.