СДСМ попрво би скокнало во печката на Макстил отколку да влезе во влада со ВМРО-ДПМНЕ!!

0
1740

Мактел денеска се обиде да истражи на Бихачка какво е расположението за правење влада со ВМРО ДПМНЕ со оглед на тоа што постојат повеќе предлози на таа тема во јавноста, изјавата на Хан створи многу забуна а лидерот на ВМРО НП, Љубчо Георгиевски се обиде да ја интерпретира како ЕУ да праќа сигнал дека очекува широка влада на СДСМ плус ДПМНЕ плус сите Албански партии и кажа дека тој се согласува со таа идеја на Хан.

Во јавноста уредникот на Плусинфо и Слободен Печат веќе две години ја заговара оваа идеја со неколку мутации за тоа кој да биде премиер, порано велеше дека премиерот треба да го даде ДПМНЕ а сега вели дека премиерот треба да го даде СДСМ, но сепак идејата е да се прави влада меѓу СДСМ и ВМРО ДПМНЕ.

Повеќе за оваа сторија ќе прочитате на порталот Мактел.Мк ОВДЕ