СДСМ : НОВ СЛУЧАЈ НА КРИМИНАЛ ЗА СКОПЈЕ 2014, ПОВРЗАН СО НАЈКРИМИНАЛНАТА ПАРТИЈА ВМРО-ДПМНЕ, ОВОЈ ПАТ ОКОЛУ БАРОКНАТА ФАСАДА НА ВЛАДАТА

0
1239
Обвинителството отвори истрага за нов случај на криминал во Скопје 2014 односно со фасадата на Владата, повторно поврзан со најкриминалната партија ВМРО-ДПМНЕ и нивни поранешни функционери.
Како што е јавно објавено, приватна компанија со амин на тогашниот директор на Службата за општи и заеднички работи на Владата и близок соработник на Никола Груевски изгризувајќи го тендерот за реконструкција на објектот на Владата, остварил материјална корист од близу осум милиони евра.
Тоа е истиот Никола Груевски на кој Христијан Мицкоски му бил советник а потоа и генерален секретар на ВМРО-ДПМНЕ.
Покрај тоа што направил измама и го оштетиле државниот буџет, управителот на фирмата, како што се наведува, прибавил 144.000 евра кои според информациите во јавноста биле за ВМРО-ДПМНЕ.
Истото лице купил три недвижни имоти и по далеку пониска цена им ги продавал на ВМРО-ДПМНЕ. Сето тоа во договор со раководството на партијата.
Гази Баба, Центар Жупа и Крушево каде што ВМРО-ДПМНЕ се стекнала со недвижен имот за „џабал’к“.
Сето ова се случувало режимот беше во своите најсилни години, кога законите не важеа за лица блиски до ВМРО-ДПМНЕ кога луѓе од белиот дворец и нивни блиски се богатеа преку ноќ додека граѓаните тонеа во сиромаштија.
Бројни случаи меѓу кој и последниот потврдуваат дека ВМРО-ДПМНЕ е најкриминалната партија во Европа.