СДСМ : НОВ ПАД НА ЦЕНИТЕ НА ГОРИВОТО, СО АНТИКРИЗНИТЕ МЕРКИ ИМАМЕ НАЈНИСКИ ЦЕНИ ВО РЕГИОНОТ

0
5131
Ефикасните мерки на Владата предводена од СДСМ за намалување на ДДВ и акцизата, како дел од антикризниот пакет од 26 антикризни мерки во вредност од 400 милиони евра, веднаш ги намалија цените на нафтените деривати и горивата.
Додека насекаде во државите од регионот цените на горивата растат поради најголемата економска и енергетска криза, кај нас се намалуваат токму како резултат на овие мерки.
Преку антикризните мерки цената на бензинот веднаш се намали за 6,5 денари, а на дизелот за 9 денари.
Од полноќ дополнително се намалија цените на бензините за два денари по литар, а цената на дизелот се намали за три денари.
СДСМ како одговорна партија во време на криза продолжува со реализација на мерки и политики кои го заштитуваат стандардот на граѓаните и обезбедуваат одржув ање на економската стабилност.