СДСМ : МИЦКОСКИ ПРИЗНА ДЕКА НИШТО НЕ НАПРАВИЛ ЗА РЕЗОЛУЦИЈАТА НА БУНДЕСТАГОТ

0
680
Мицкоски призна дека ништо не направил ниту лобирал кај сестринските партии за Резоуцијата на Бундестагот.
Христијан Мицкоски вртеше, вртеше, ја споменуваше германската ЦДУ и на крај призна дека не направи ништо за македонскиот јазик, македонскиот идентитет и посебност.
Мицкоски кој цела година ја замајува јавноста дека ќе обезбедел подобар договор и подобра преговарачка рамка призна дека не може една сестринска партија да убеди да гласа за Резолуцијата.
Толку може Мицкоски, односно не може ништо.