СДСМ и коалициските партнери денеска ќе потпишат „Платформа за демократска Македонија“: Заедничко и бескомпромисно дејствување во одбрана на законското и уставното функционирање на државата

0
586

СДСМ и коалициските партнери денеска во 14 часот во седиштето на партијата ќе ја потпишат платформата за демократска Македонија.

По потпишувањето на платформата, обраќање ќе има лидерот на СДСМ Зоран Заев.

Со потпишувањето на оваа платформа коалициските партнери се  обврзуваат на заедничко и бескомпромисно дејствување во одбрана на законското и уставното функционирање на државата.